Reklama
 
Blog | Martin Kloda

Feng Šuej Prezident

divoké nápady nad jednou českou parakulturou

 

Začalo to nevinně. Nikáč pověsil na fejsbuk odkaz na Feng Šuej barák. Respekt dal na svůj web můj první blog. Folťas to okomentoval „Kloda na Hrad“. Už to jelo.
Trochu jsme ten Hozmanův úlet proprali. Jiří podotkl, že se tam slízají Křemílek a Vochomůrka s tchořem Šuperkou. Honza vygoogloval, že v Číně nefrčí oblé rohy ani kulaté stoly. Jasně, vždyť mají mezi základními symboly čtverec. V Čechách vyklíčila další parakultura, co nemá se zemí původu vůbec nic společného. Třeba na rozdíl od solidních Euroindiánů.

Začal jsem přemýšlet co udělám, až budu prezidentem. Nejdřív přestavím tu debilní barokní věž. Marie Terezie ufikla Parléřovu gotiku, aby nebyla vyšší než Stefansdom. Parádně to zvorala. Divím se, že si toho ještě nikdo nevšimnul. Potom protáhnu cyklostezku přes první nádvoří. Pěkně mě štve, když mě sundá policajt z kola hned u Jízdárny, zatímco auta si vesele projíždějí Hradem.

Reklama

Jenže ta feng šuej perverze mi pořád vrtala hlavou. Když už budu prezident, můžu nechat postavit parádní feng šuej věznici. Hozman by ji vyprojektoval. Kotas by měl na starosti architektonický detail. Byly by tam taky tři samotky z růžové plastelíny, to by navrhli HŠH. Pak bych je tam všecky zavřel. V oddělení se zvýšenou ostrahou budou projektanti katalogových domků. Musím být mírný. Držení katalogového domku v množství menším než malém trestné nebude, nejde zavřít  půlku národa.

Folťas navrhnul, ať je hradním architektem Bořek Stavitel. No nevím, je to trochu deja vu. Taky navrhnul hradní Cyklostráž. Má dobré nápady. Asi ho vezmu za pordce.
Říká, že musíme zapracovat na etiketě. Svetrového prezidenta jsme už měli, jsem pro punk. Jako kancléře si vezmeme Davida Černého. Snad bude pro. Ať pozná zknedlíkovatělá hmota, zač je toho loket.
Už vidím tu zemi zaslíbenou, město, jehož sláva hvězd se dotýká. Vypadá to tak krásně. Škoda že se prezidentem asi nestanu.

Martin Kloda, 2.7.2011

odkazy:

dům podle feng shui : http://www.earch.cz/clanek/6641-dum-podle-feng-shui.aspx

zde je kotasovo : http://www.archiweb.cz/salon.php?type=10&action=show&id=6046

vila hermína : http://www.earch.cz/clanek/4752-vila-hermina-od-hsh-architekti.aspx

alfa samec mezi domy : http://respekt.ihned.cz/c1-51587950-alfa-samec-mezi-domy